Dit maken we zelf van de verse melk.

We vinden het leuk om u te laten delen in onze activiteiten.

Sinds mei hebben we toestemming van het COKZ (centraal orgaan kwaliteit zuivel) om onze zelfgemaakte zuivel te verkopen.

We maken onze eigen ROOMBOTER. Een boeiend proces van melk pasteuriseren, aan zuren, karnen , wassen en kneden van de boter. Daarna mooi inpakken en voorzien van een sticker. En nu maar afwachten wat u ervan vindt. Gelukkig zijn de reacties zo positief dat we een limiet instellen van max 2 pakjes per persoon. Van deze roomboter maken we ook kruidenboter.

Als je roomboter maakt, hou je KARNEMELK over.  Dus geen aangezuurde magere melk (zoals de meeste karnemelk uit de supermarkt) maar echt gekarnde melk.  Het verschil proef je! Aardbei -karne is karnemelk op smaak gemaakt met een speciale aardbeien siroop. ook kinderen vinden dit lekker.

De KWARK ben ik zelf enthousiast over. Leuk om te maken en lekker om op te eten. Zelfs mijn man die geen kwark liefhebber was smult er nu van. Uiteraard smaakt deze anders als uit de supermarkt, lekker vol en romig. We maken de kwark mager (<0,1% vet), halfvol (ong 4% vet) en vol (9% vet)= echt een verwentoetje:)  De kwark doen we in bakjes van 300 ml. Mooie hoeveelheid voor een lunch op je werk, evt gecombineerd met de muesli of granola uit onze winkel. Met uitzondering van de magere kwark-500 ml bakje-  waardoor deze ook te gebruiken is om bijv. kwarktaart te maken.

We krijgen steeds vaker de vraag naar MAGERE PRODUCTEN. Daarom wordt een deel van de melk ontroomd om magere yoghurt te maken (evt met aardbeiensmaak)

De (slag) room doen we in flesjes van 250 ml en pasteuriseren we. Verrassend hoe stevig deze VERSE SLAGROOM is en lekker zacht van smaak.(Let op kort: kort mixen is voldoende) Ideaal voor de thuisbakkers.

 

Al deze producten liggen in de koelkast in de winkel.